Amateur Sex
Welcome
Login / Register

Naturehumaine enlivens mid-century Montreal house with plant-covered wall

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Added by Admin in
13 Views

Description

A sliding screen offers glimpses to the living room beneath this plant-filled wall, which architecture firm Nauturehumaine has added to a 1940s house in Montreal.

The local studio renovated the mid-century property in the Canadian city's residential Outremont borough for a couple and their two children.

At the request of the wife, who works in the environmental and health field and has a keen interest in wellbeing, a green wall was created as the centrepiece of the home.

Measuring 2.8 by five metres, the planted screen divides a pair of split-level living areas.

To accommodate the feature, the firm extended the upper lounge – which is raised above a garage beneath –into the attic, forming a double-height space for the foliage to grow up.

Encased in a white frame, the greenery is elevated above the ground floor to provide a gap for a window beneath, which offers views between the two living areas. A white steel screen perforated with a "wavy motif" slides in front of the opening to provide privacy when necessary.

"We decided to create a visual link between the two spaces by introducing an opening animated by a steel laser-cut sliding panel that could bring intimacy to the living room when needed," Nauturehumaine architect Stéphane Rasselet told Dezeen.

Read more on Dezeen: https://www.dezeen.com/?p=1197161

WATCH NEXT:

47:58
Bjarke Ingels Interview: Different Angles
Louisiana Channel
63K views


4:52
The Making of Brick Curtain House with Watermark
Dezeen
26K views


8:59
Robert Konieczny uses drawbridge to create ark-like house on a steep Polish hillside
Dezeen
24K views


2:22
SO-IL and MINI create an air-filtering house that "contributes to improving urban life"
Dezeen
7.2K views


5:19
BIG completes Lego visitor centre shaped like stack of children's building bricks
Dezeen
22K views


8:31
This Guy Started With Just A Container What He Built Is Amazing
Blast World Mysteries
7.1M views


12:26
The Incredible Homes of The Top 10 Richest People
Top Trending
2.6M views

Reconfigurable apartment allows residents to transform their living spaces
Dezeen
13K views

7 Photoshop Tips every Architect must know!
OU Graphics
55K views

"Every kind of architectural definition has an in-between space" - Sou Fujimoto
Dezeen
33K views

Richard Rogers discusses his seminal Wimbledon house
Dezeen
9.7K views

Angular concrete shell encloses interior gardens at The Window House by Formzero
Dezeen
4.2K views

Winning design for Taiwan art museum features sloped green roofs
Dezeen
2.9K views
New

Drone footage reveals 10-storey timber atrium by Studio RHE
Dezeen
9.3K views

Neri & Hu's Suzhou Chapel combines textured brick base with ethereal white cube
Dezeen
30K views

Staggered glass walls front visitor centre at Louisiana plantation house - https://www.youtube.com/watch?v=PxB7dNG9zeE

Subscribe to our YouTube channel for the latest architecture and design movies: http://bit.ly/1tcULvh

Like Dezeen on Facebook: https://www.facebook.com/dezeen/
Follow Dezeen on Twitter: https://twitter.com/Dezeen/
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/dezeen/
Check out our Pinterest: https://uk.pinterest.com/dezeen/

Post your comment

Comments

Be the first to comment
RSS
Мониторинг обменных пунктов WebMoney
Яндекс.Метрика